Nyheder

Incitaskolen i Zoo

21-01-2020
Er det ok at have dyr i fangenskab? Hvordan behandler vi dyr i Danmark? Incitaskolen har været i Zoologisk Have på Frederiksberg og oplevet en masse.

Hvordan behandler vi vores høns, kvæg, grise og øvrige husdyr? Incitaskolen var denne uge i Zoologisk Have i København, hvilket gav anledning til mange spændende samtaler og reflektioner - også om biodiversitet, klimaforandringer, truede dyrearter og krybskytteri - også i Danmark, hvor vi de seneste par år er begyndt at skyde vilde ulve.

Der blev også tid til en snak om at dyresex er blevet forbudt for nyligt - men det er stadig lovligt at inseminere grise

 

Incita søger psykolog til vores afdeling i Kbh

18-12-2019
Incita søger en psykolog til vores afdeling i København. Vi er en registreret socialøkonomisk virksomhed, som arbejder med arbejdsintegration af ledige borgere, personalepolitiske ordninger mm.

Incita søger en psykolog til vores afdeling i København. Vi er en registreret socialøkonomisk virksomhed, som arbejder med arbejdsintegration af ledige borgere, personalepolitiske ordninger mm.

Arbejdsopgaver

*Ekstern supervision, coaching og undervisning – i grupper og individuelt.
*Ekstern kriseintervention.

*Metodeudvikling for alle medarbejdergrupper.

*Individuelle samtaler med fokus på mestringsstrategier.

*Psykoedukation i grupper om psykologiske temaer.

*Evt. varetagelse af procesgrupper om håndtering af diverse psykiske udfordringer.

*Udarbejdelse af psykologiske vurderinger.

*Samarbejde med socialrådgivere, virksomhedskonsulenter, produktionsmedarbejdere, fysioterapeuter mv.

Vi tilbyder

*En fagligt og socialt velfungerende arbejdsplads.

*En engageret psykologgruppe på pt. 5 psykologer.

*Gode udviklings- og efteruddannelsesmuligheder.

*God mulighed for fleksibel tilrettelæggelse af egen arbejdstid.

*Personaleforening med mange gode arrangementer.

*Kantine med sund og billig mad.

*Fast ansættelse på overenskomst med Dansk Psykologforening.

Krav 

*Du er autoriseret og gerne på vej mod specialist.

*Du kan supervisere, coache og undervise – i grupper og individuelt.

*Du kan afholde samtaleforløb, hvor der fokuseres på arbejdsmæssige ressourcer.

*Du kan lave skriftlige psykologiske vurderinger af menneskers arbejdsmæssige ressourcer.

*Du er metodisk skarp indenfor eksempelvis systemiske, narrative eller tredje generations kognitive metoder, og du kan navigere indenfor den løsningsfokuserede metode.

Spørgsmål?

Kontakt områdechef Susanne Rysbjerg på telefon 2634 8899. Du er også velkommen til at kontakt tillidsrepræsentant Geske Nyholm på telefon 2616 8873.

Vilkår 

Løn og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst.

Send din ansøgning til soegjob@incita.dk så vi har den senest 17. februar 2020.

Mærk venligst din ansøgning ”Psykolog til Incita Hovedstaden” i emnefeltet.

Samtaler forventes afholdt i uge 8 og 9.

Incita arbejder for at udvikle det rummelige arbejdsmarked og opfordrer alle – uanset køn, alder og etnisk oprindelse – til at søge jobbet

 

 

 

TV2: Sjælden arbejdsgiver beholder blind medarbejder

18-12-2019
TV2 bragte denne uge et nyhedsindslag om en kok hos Scandic Hotels, som arbejder selvom han har mistet 95 pct. af synet efter en arbejdsulykke. Sådanne arbejdsgivere er sjældne, og det blev i indslaget illustreret af tal fra Incitas arbejdsgiveranalyse

TV2 bragte denne uge et nyhedsindslag om en kok hos Scandic Hotels, som beholder sit job selvom han mistede 95 pct. af synet efter en arbejdsulykke. Sådanne arbejdsgivere er sjældne, og det blev i indslaget illustreret af tal fra Incitas arbejdsgiveranalyse

screenshot

9 ud af 10 siger nej til at ansætte en blind, men TV2 fortæller, at Scandic Hotel i Glostrup har indrettet køkkenet sådan, at de deres næsten blinde kok beholder jobbet.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-12-04-kokken-blev-blind-i-ulykke-saa-aendrede-arbejdspladsen-koekkenet

Hvis du vil vide mere om Incitas arbejdsgiveranalyser, har vi samlet en side med Incitas resultater og forskning her: https://incita.dk/Incita-global/Resultater

Småjobs - er tilbage næste uge

19-11-2019
Incita har fået ny hjemmeside, og er i færd med at genetablere småjobportalen. Fra næste uge kan du igen finde jobs til mennesker med begrænset arbejdsevne, fx fleksjob.

Småjobportalen hos Incita viser jobs til mennesker med begrænset arbejdsevne, fx fleksjob.  

Hvem kender du, som mangler et fleksjob? Hvem kender du, som har opgaver der kunne passe til et fleksjob?

Gratis for virksomheder at annoncere

Incita lancerede småjobportalen efter at vi selv forgæves havde rekrutteret efter fleksjobbere. På rekrutteringsmarkedet er der ikke nogen portaler, hvor man som virksomhed kan udbyde jobs og finde mennesker til fleksjob. Men der er masser af ledige fleksjobbere - og masser af virksomheder, der gerne vil åbne dørene for mennesker med begrænset arbejdsevne.

Det er gratis at indrykke jobannoncer på småjobportalen. Kontakt rteam@hvis du ønsker at indrykke en jobannonce.

Incita sponsor i BK Frem

19-11-2019
Café Incita har forlænget sponsoratet af arbejderklubben med de stærke værdier. BK Frem er en god medspiller i indsatsen for det lokale rummelige arbejdsmarked i Valby.

Café Incita forlænger sponsorat af arbejderklubben med de stærke værdier. 

Boldklubben FREM er en af de mest betydningsfulde fodboldklubber i Danmark. FREM har vundet adskillige Danmarksmesterskaber, Pokalmesterskaber og et utal af sølv- og bronzemedaljer, senest i 1991. På banen arbejder alle stenhårdt, og uanset modstander tror vi altid på muligheden for sejr.

Den traditionsrige arbejdsklub har også stærke værdier udenfor banen. Gennem længere tid har FREM været en god vært for mennesker i praktik, som har brug for at udvikle sig tilknyttet en arbejdsplads. Derfor har Café Incita forlænget sponsoratet med Boldklubben FREM.

To samtaler forandrede alt

22-01-2020
Linda var tømt fra energi og kunne sætte sig i en stol og sove. Efter et år med cancer og blodforgiftning var Linda kommet godt retur på jobbet, men et år senere begyndte hun at blive drænet for energi, tabe sig og få hovedpine. Frygten lurede for et tilbagefald, men det var falsk alarm. Årsagen var stress. Linda ville så gerne livet og havde svært ved at vælge ting fra i hverdagen.

- Det var noget mentalt. Jeg arbejder som fysioterapeut og ved derfor alt om, hvor vigtig træning er. Jeg havde fået førligheden tilbage i min krop, og nu havde jeg brug et energiboost, fortæller Linda.

Derfor aftalte hun tid med en psykolog hos Incita. Lindas arbejdsgiver har en rammeaftale med Incita, og hun håbede, at det kunne starte en god udvikling.

- Jeg forventede, at man lærer hinanden at kende og indkredser nogle problemer i første samtale, som man begynder at arbejde med i anden og tredie samtale. Men Incitas psykolog spurgte om jeg ville have ny energi med det samme. Det ville jeg gerne, og jeg gik totalt opkvikket derfra. Effekten har varet i flere uger nu, fortæller Linda.

Tre uger senere mødte Linda til anden samtale, og talte med psykologen om at få ny energi ind i hendes nære relationer. Effekten var den samme. Ved tredje samtale var der ikke mere at arbejde med. Linda var ’kureret’, og de aftalte, at forløbet var slut.

- Jeg er meget imponeret, og jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet at effekten kunne komme så hurtigt. Det er tydeligt, at jeg har forandret mig. Tidligere ville jeg ikke gå glip af noget, men nu mærker jeg meget bedre efter og træffer andre valg, fortæller Linda og fortsætter:

- Min stærke livsvilje hjalp mig med at blive helbredt, men jeg udviklede et mønster, hvor jeg ville mere end jeg kunne klare. I efteråret fik jeg symptomer, som vi først troede var et tilbagefald. Men det var ren og skær udmattelse. Nu har jeg sammen med psykologen fået genskabt balancen. Nu gør jeg de ting jeg har overskud til. Det er sundt, fortæller Linda.

Linda er fysioterapeut i Køge Kommune, og lever med hendes mand og to børn.

 

 

95% af borgerne tilknyttet Kilden har fået det psykisk bedre

19-11-2019
Ny tilfredshedsundersøgelse viser stor tilfredshed blandt borgere tilknyttet Kilden. Størstedelen er glade for at være hos Kilden, oplever arbejdsglæde, at være til gavn og har fået det fysisk og psykisk bedre efter at være startet hos Kilden.

Ny tilfredshedsundersøgelse viser stor tilfredshed blandt borgere tilknyttet Kilden. Størstedelen er glade for at være hos Kilden, oplever arbejdsglæde, at være til gavn og har fået det fysisk og psykisk bedre efter at være startet hos Kilden.

96% er glade for det sociale sammenhold i Kilden og føler, at de kan dele oplevelser, tanker og udfordringer med hinanden. En borger fortæller, at der bliver taget hånd om én, når man har en dårlig dag, hvilket gør Kilden til et trygt sted at være.

Skærmbillede (90)

95 % synes, at de har fået det psykisk bedre, og 78 % har fået det fysisk bedre efter at være startet hos Kilden. Borgerne tilknyttet Kilden har stor interesse for fysisk træning, kognitiv træning og de genoptræningsmuligheder der er hos Kilden, hvilket hjælper dem med at håndtere hverdagen.

Skærmbillede (91)

Skærmbillede (88)

92% af borgerne tilknyttet Kilden er glade for at komme hos Kilden. De værdsætter, at have noget at stå op til og føler at være til gavn for andre gennem deres arbejdsopgaver. Samtidig giver det varierende arbejde en følelse af ansvar, plads til udvikling, medindflydelse og et fællesskab ud over det sædvanlige.

Skærmbillede (92)

Undersøgelsen er en ekstern undersøgelse. Kilden foretager en tilfredsundersøgelse ca. hvert tredje år for imødekomme medarbejdernes ønsker og behov bedst muligt. 

IMG_4942

Ledige stillinger

Incita søger psykolog til vores afdeling i Kbh

18-12-2019
Incita søger en psykolog til vores afdeling i København. Vi er en registreret socialøkonomisk virksomhed, som arbejder med arbejdsintegration af ledige borgere, personalepolitiske ordninger mm.

Incita søger en psykolog til vores afdeling i København. Vi er en registreret socialøkonomisk virksomhed, som arbejder med arbejdsintegration af ledige borgere, personalepolitiske ordninger mm.

Arbejdsopgaver

*Ekstern supervision, coaching og undervisning – i grupper og individuelt.
*Ekstern kriseintervention.

*Metodeudvikling for alle medarbejdergrupper.

*Individuelle samtaler med fokus på mestringsstrategier.

*Psykoedukation i grupper om psykologiske temaer.

*Evt. varetagelse af procesgrupper om håndtering af diverse psykiske udfordringer.

*Udarbejdelse af psykologiske vurderinger.

*Samarbejde med socialrådgivere, virksomhedskonsulenter, produktionsmedarbejdere, fysioterapeuter mv.

Vi tilbyder

*En fagligt og socialt velfungerende arbejdsplads.

*En engageret psykologgruppe på pt. 5 psykologer.

*Gode udviklings- og efteruddannelsesmuligheder.

*God mulighed for fleksibel tilrettelæggelse af egen arbejdstid.

*Personaleforening med mange gode arrangementer.

*Kantine med sund og billig mad.

*Fast ansættelse på overenskomst med Dansk Psykologforening.

Krav 

*Du er autoriseret og gerne på vej mod specialist.

*Du kan supervisere, coache og undervise – i grupper og individuelt.

*Du kan afholde samtaleforløb, hvor der fokuseres på arbejdsmæssige ressourcer.

*Du kan lave skriftlige psykologiske vurderinger af menneskers arbejdsmæssige ressourcer.

*Du er metodisk skarp indenfor eksempelvis systemiske, narrative eller tredje generations kognitive metoder, og du kan navigere indenfor den løsningsfokuserede metode.

Spørgsmål?

Kontakt områdechef Susanne Rysbjerg på telefon 2634 8899. Du er også velkommen til at kontakt tillidsrepræsentant Geske Nyholm på telefon 2616 8873.

Vilkår 

Løn og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst.

Send din ansøgning til soegjob@incita.dk så vi har den senest 17. februar 2020.

Mærk venligst din ansøgning ”Psykolog til Incita Hovedstaden” i emnefeltet.

Samtaler forventes afholdt i uge 8 og 9.

Incita arbejder for at udvikle det rummelige arbejdsmarked og opfordrer alle – uanset køn, alder og etnisk oprindelse – til at søge jobbet

 

 

 

Testimonials

Hjemløse tager billeder – fotoudstilling forlænges

18-12-2019
Udstilling Café Incita i Valby Kulturhus (gratis entré). Hjemløse unge udstiller fotografier med temaer som ”hygge”, ”efterår”, ”leg og fællesskab” og giver et sjældent indblik i unge hjemløses hverdag og hvad der optager dem. De unge har samtidig fået et kort mentalt break fra hverdagens udfordringer med at skaffe mad og et sted at sove.

 

Mandag 16/12 var der fernisering for udstillingen Hjemløse tager billeder, som kan opleves på Café Incita i Valby Kulturhus. Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Hellebro, frivillige mentorer fra Bindeleddet og Café Incita.

Idéen til fotoprojektet kom fra frivillig mentor og socialrådgiver Martin Ebbesen (foto, uden hat), som allierede sig med fotokunstner Tim Alexander (med hat). Med hjælp fra Bindeleddet og Hellebro fik de tilknyttet 5 unge hjemløse til projektet, som fik et engangskamera med 24 billeder. De unge fik en introduktion til det analoge kamera, og derudover fuldstændig frie hænder til at fotografere til udstillingen.

 

Resultaterne af fotoprojektet kan nu opleves på Café Incita i Valby Kulturhus. Billederne har temaer såsom “Hygge” “Efterår” “Leg og Fællesskab”, og giver et sjældent indblik i unge hjemløses hverdag og hvad der optager dem.

 

Ved ferniseringen 16/12 havde Incita lavet mad til 100 hjemløse. De unge fotografer fik hver en gavekurv og et gavekort til et supermarked. Der var god stemning og tydelig stolthed at spore hos de unge hjemløse fotografer. Alle parter inklusiv de unge hjemløse blev enige om at forlænge udstillingen til og med februar 2020.

Kunstneriske udfordringer er sjældne for hjemløse. Projektet har givet de unge et kort mentalt break fra den daglige søgen efter det næste måltid og hvor de skal sove. Unge hjemløse er typisk almindelige unge, som mangler boliger. De starter som sofasurfere, slider deres venner/familie-netværk op, og finder pludselig sig selv overnattende på gaden, hovedbanegården, parker eller parkeringskældre. Desto længere tid de er hjemløse, desto større er risikoen for at komme i problemer, miste jobs, droppe ud af uddannelse, miste venner/netværk og selvværd.

Projektet har besluttet ikke at lave fotos og promovere de enkelte unge, som måske ikke kan overskue senere konsekvenser af deltagelsen i et hjemløse-projekt. Initiativtagerne Martin Ebbesen og Tim håber begge på at lave nye fotoprojekter i stil med Unge Hjemløse fotograferer.

Incita genbruger 52 tons plastik

19-11-2019
En frisk optælling viser, at Incita det seneste år har recyclet 61.132 plastspoler. Det svarer til 52 tons plastik.

En frisk optælling viser, at Incita det seneste år har recyclet 61.132 plastspoler. Det svarer til 52 tons plastik. Lagde man dem ved siden af hinanden, ville spolerne kunne nå op og ned af Rundetårn 231 gange.

Incita har et fast samarbejde med lyslederproducenten OFS om at klargøre spoler fra produktionen af lysledere til genbrug. Incita tømmer og renser brugte kabelspoler fra OFS, som kan genbruges til at opspole nye lyslederfibre – i stedet for at bruge nye spoler.

Lysledere bruges til at distribuere data effektivt over lange afstande, fx til internet eller telefoni. OFS i Brøndby er japansk ejet og del af en global forsyningskæde med afdelinger på alle kontinenter og verdensdele.
http://www.ofsoptics.com/index.html

Verdensmålspartner

Left Menu Icon