Forskning og resultater

Overskrift:

Arbejdsgiveranalysen 2017: Derfor ansætter vi udsatte ledige

Dato:
07-03-2017
Lang tekst :

Arbejdsgiver analysen belyser danske arbejdsgiveres oplevelser med at ansætte udsatte ledige. Interviews er lavet med Incitas virksomhedsnetværk, som tæller godt 2.000 arbejdspladser fra 32 brancher primært i hovedstadsområdet.

 

Download Incitas Arbejdsgiver analyse 2017  

 

Virksomhedspraktik bliver af mange set som det mest effektive redskab, når det gælder om at støtte udsatte ledige i beskæftigelse. I Incitas daglige kontakt med arbejdsgivere og ledige hører vi mange forestillinger om arbejdsgiveres motiver og handlinger. Vi kortlægger derfor løbende holdninger til udsatte ledige med de arbejdsgivere, vi samarbejder med - også for at yde bedre rådgivning til ledige og til arbejdsgivere.

Arbejdsgiveranalysen gennemføres to gange om året. Det er tilladt at citere fra undersøgelsen med Incita angivet som kilde.  

 

Udvalgte resultater

  • Kun 9 pct. af de adspurgte arbejdsgivere angiver "hjemløshed" som diskvalificerende for at blive ansat.

  • Kun 14 pct. af de adspurgte arbejdsgivere angiver "psykisk sygdom" som diskvalificerende faktor for at blive ansat.

  • Problemer med synshandicap, døvhed, hygiejne, misbrug, plettet straffeattest eller dårlige danskkundskaber har væsentlig større betydning som diskvalificerende faktor for at blive ansat.

  • 70 pct. af de adspurgte arbejdsgivere har udsatte ledige i praktik med henblik på evt. rekruttering.

  • 91 pct. af de adspurgte arbejdsgivere betragter virksomhedspraktik som en værdifuld erfaring på et CV - halvdelen endda samme værdi som hvis det havde været lønnet arbejde.

Arbejdsgiver analysen 2017 belyser arbejdsgiveres oplevelser med at ansætte udsatte ledige. Interviews er lavet med arbejdsgivere fra Incitas virksomhedsnetværk, som tæller godt 2.000 vidt forskellige arbejdspladser primært i hovedstadsområdet. Det er tilladt at citere med Incita angivet som kilde. 

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse

Ok, så ved jeg det.

FØLG OS

Følg os på LinkedIn