Forskning og resultater

Overskrift:

Arbejdsgiveranalysen 2018: Derfor ansætter vi udsatte ledige

Dato:
02-01-2018
Lang tekst :

  • Arbejdsgivere betragter ikke hjemløshed som en særligt diskvalificerende faktor. Kun 6 pct. mener, at hjemløshed diskvalificerer for at blive ansat.

  • 67 pct. af arbejdsgiverne vil "helt eller næsten helt sikkert" afvise at tage imod personer, som har problemer med misbrug, og dermed er misbrug den mest diskvalificerende faktor foran fx dårlig hygiejne, psykisk sygdom, hjemløshed, dårlige dansk kundskaber, stærkt synshandicap og stærkt hørehandicap.

  • 70 pct. af de adspurgte arbejdsgivere har udsatte ledige i praktik med henblik på evt. rekruttering.

  • 87 pct. af arbejdsgiverne anser virksomhedspraktik for at være en værdifuld erfaring på et CV - mange endda på samme niveau som et lønnet arbejde. 

Download Arbejdsgiver analysen


Arbejdsgiver analysen belyser danske arbejdsgiveres oplevelser med at ansætte udsatte ledige. Incita publicerer analysen hvert år, næste gang i forbindelse med Folkemøde Bornholm. 

Virksomhedspraktik bliver af mange set som det mest effektive redskab, når det gælder om at støtte udsatte ledige i beskæftigelse. I Incitas daglige kontakt med arbejdsgivere og ledige hører vi mange forestillinger om arbejdsgiveres motiver. Formålet med Arbejdsgiveranalysen er, at vores rådgivning af ledige og af arbejdsgivere er funderet på fakta.

 

Det er tilladt at citere fra undersøgelsen med Incita angivet som kilde.  

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse

Ok, så ved jeg det.

FØLG OS

Følg os på LinkedIn