Testimonials

En god arbejdsplads, hvis du er lidt stille

Holm Finmekanik er en specialiseret producent af finmekaniske komponenter, som løbende samarbejder med Incita om at få udsatte ledige i gang. Der er sans for detaljer og kvalitet, og det er både faglærte og ufaglærte opgaver i organisationen, som omfatter cirka 50 mennesker, der fremstiller dele fx til alt fra flymotorer, bremsesystemer eller operationsudstyr.  

Samarbejdet med Incita har givet en håndfuld ansatte og en dygtig voksenlærling. Holm Finmekanik tager gerne imod folk, som står langt fra job.

-Der er altid noget godt i folk. Incita er dygtige til at finde folk, som passer ind, og jeg oplever at selvom man har et par særheder eller vanskeligheder, kan man sagtens være en glimrende arbejdskraft, fortæller Peter Holm.

Peter Holm forstår, hvis arbejdsgivere siger nej tak til ansatte med særlige problemer. Han har selv haft ubehagelige episoder, og siger fx selv nej tak til kandidater, som ikke kan styre fx deres vrede eller misbrug.

-Men gennem Incita har vi fået gode folk. Flere af dem har gået uden arbejde i lang tid, og nogle er lidt stille, men de kan koncentrere sig og de gør sig umage, fortæller Peter Holm.

Som leder forbereder Peter Holm de øvrige ansatte på, når der kommer en ny, som har særlige behov. Eksempelvis en ansat, som ikke kan overskue eller huske så meget, dem skal man sætte til én ting ad gangen, og give én besked ad gangen.

-Hvis man er fordybet i sit arbejde, så står man i hvert fald ikke og snakker. Fx har vi ansatte som aldrig går hjem, før alt er i orden. Kunderne skal have deres varer og sådan er det. Som leder kan jeg da ikke have noget imod sådan en indstilling, vel? Måske passer de ind, fordi vi er lidt underlige. Det har jeg hørt, at nogle siger om Holm Finmekanik, siger Peter med et smil.

-Incita er gode menneskekendere. De kender deres kandidater, og de kan mærke, når der er et match. Det er godt nok til mig, fortæller Peter Holm.

Holms Finmekanik blev stiftet i 1984 af Peter Holm. I dag er Holms Finmekanik en førende ordreproducerende virksomhed inden for mekaniske komponenter til både den danske og internationale industri.

Vinder af CSR-prisen 2022: PFP

Claus Christiansen er fabrikschef hos PFP A/S. Han glæder sig over fyldte ordrebøger, og over at PFP A/S for nylig vandt CSR-prisen, som Silkeborg Kommune uddeler en gang om året. Han glæder sig også over samarbejdet med Incita, som samarbejder med PFP om at fastholde medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet, finde nye kandidater og give plads til mennesker i virksomhedspraktik.

Her er Claus Christiansen (stående). Som fabrikschef hos PFP A/S glæder han sig over fyldte ordrebøger, for det går strygende med at producere bordplader til det skandinaviske marked. Han glæder sig også over, at PFP A/S for nylig vandt Silkeborg Kommunes CSR-pris. Prisen blev givet for en særlig indsats for at fastholde medarbejdere, for at ansætte nye gennem jobcentret og for at give plads til mennesker i virksomhedspraktik. Endelig glæder han sig over et godt samarbejde med Incita.

Alle tre ting har PFP A/S samarbejdet med Incita om i knap 2 år, og det betyder, at PFP har fået en række nye medarbejdere, som aldrig før har haft et job. En gevinst både for PFP, for Incita og for de mennesker, som har fået styr på deres liv og forsørger sig selv.

På moderne dansk ville man sige, at PFP er en ’socialt #baeredygtig’ virksomhed. Så fine ord brugte man ikke, da PFP A/S ansatte de første medarbejdere i fleksjob for godt 20 år.

-Nogle virksomheder gør som vi gør, andre gør ikke. Det har vi ikke så meget at sige til, men jeg tror man går glip af noget, hvis man kun ansætter medarbejdere på ordinær fuld tid. Det er sjovere, mere spændende og bedre at arbejde sammen, når vi er forskellige, og det giver også en forretningsmæssig gevinst. Alle er velkomne, hvis de kan hjælpe med at løse opgaver, fortæller Claus Christiansen.

-Rummelighed er et konkret strategisk mål hos PFP A/S. Så længe vi er tydelige om forventninger, er det ret simpelt. Der kræver #job #chef ikke noget særligt af mig som chef, for mine medarbejdere er alligevel forskellige, og skal selvfølgelig ikke behandles helt ens, fortæller Claus Christiansen.

PFP og Incitas samarbejde fortsætter, så endnu flere mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet kan komme i gang på arbejdsmarkedet. #job #chef #sdg8 #silkeborg #kjellerup #baeredygtig

Bæredygtig beskæftigelse

Nogle arbejdspladser er særligt gode til at inkludere og være rummelige. Kasper Sørensen driver 4 virksomheder med fokus på levende fortællinger. Han forstår ikke de arbejdsgivere, som aldrig tager en jobsamtale med en person med skavanker eller handicap. Selv har han løbende taget imod udsatte ledige, som trives og udvikler sig, og halvdelen af hans ansatte startede med at være i forløb.

Hver torsdag mødes cirka 50 mennesker i en fortællecafe på Vesterbro. De er samlet for at dele levende fortællinger. Det praktiske arbejde med scenen, stolene og forplejningen drives af en gruppe frivillige og en medarbejder, som møder yderst ustabilt. Medarbejderen lider af en lidelse, som ind imellem giver så meget vrøvl med hans mave-tarmsystem, at han ikke kan arbejde. Men han kan arbejde cirka 15 timer om ugen, og han planlægger selv hvornår.

-Mange arbejdsgivere ville nok sige farvel og tak til en medarbejder med et ustabilt fremmøde, men han er faktisk pligtopfyldende og let at samarbejde med. Opgaver bliver løst, og det gør ham glad og gør mig glad, fortæller Kasper Sørensen.

Kasper Sørensens ledelsesstil er nærværende og menneskelig. For ham er det vigtigt, at der er et tydeligt match mellem medarbejderens og virksomhedens passion. Derfor er det slet ikke en overvejelse, om arbejdsgivere skal være åbne for at inkludere udsatte ledige. Snarere kan Kasper undre sig over, at nogle virksomheder lukker af for at møde kandidater, som måske falder udenfor det ordinære fuldtidsarbejdsmarked.

-En webmedarbejder startede op på arbejde hos mig med behov for ro, fordi hun psykisk er sårbar. Det kunne vi godt mødes om. Hun har passion for det hun laver, og efterhånden er hun vokset til at komme med idéer og forslag, så efter en start i praktik giver jeg hende løn i dag. Vi har også en fotograf, som har dårlig ryg, og derfor ved han aldrig om han kan arbejde. Det ved han først samme dag, når han vågner. Man skal ikke tvinge folk ned i kasser og bestemte rammer, så hellere se om vi kan mødes. De virksomheder, som afviser fx psykisk skrøbelige kandidater, går glip af meget. Som arbejdsgiver kan man sagtens møde dem og høre hvor deres passion er, fortæller Kasper.

-Hvis en virksomhed afviser mennesker med handicap eller skavanker, så er det i virkeligheden deres frygt, der taler. De tror måske, at de har brug for kontrol af hensyn til deres kunder, men jeg tror faktisk ikke, at kunderne er så krævende. Jeg ansætter på mavefornemmelse, og jeg ansætter mennesker, hvis livssituation passer ind. I mine virksomheder er der mange opgaver, og hvis ikke nogen andre løser dem, så skal jeg jo løse det hele, fortæller Kasper Sørensen.

Kasper Sørensen har samarbejdet med Incita gennem længere tid. Arbejdsgivere som ham gør, at Incita kan lave indsatser med fokus på menneskers ressourcer fremfor begrænsninger. Halvdelen af Kaspers ansatte startede oprindeligt med at være i forløb.

Arbejdsgivere: Diversitet på arbejdspladsen er en fordel

Incitas arbejdsgiveranalyse piller en række myter om fleksjobbere fra hinanden. Blandt andet afviser de fleste arbejdsgivere, at fleksjobbere arbejder langsommere end ordinært ansatte. Flere arbejdsgivere mener, at diversitet i arbejdsstyrken er en fordel.

-Jeg ser ikke nogen af mine medarbejdere som dårligere eller langsommere end andre. Men jeg stiller forskellige krav, og er faktisk stolt af, at vi har en rummelig arbejdsplads med funktioner, hvor hver enkelt medarbejders unikke kompetencer kommer i spil, fortæller Maria Nielsen, indehaver af Barbara Marias Guldsmedie i Dragør.

Barbara Marias Guldsmedie er en familievirksomhed i anden generation, som forhandler smykker og ure med eget værksted og butik i Dragør. Siden etableringen i 1977 har der blandt medarbejderne været fleksjobbere, politiske flygtninge, fritidsjobbere, faglærte og ufaglærte, og i det hele taget en stor diversitet i arbejdsstyrken, selvom der sjældent har været mere end 5-10 ansatte.

Indehaveren Maria Nielsen er stolt af diversiteten og understreger samtidig, at tilknytningen af medarbejdere med særlige behov skal være noget både ledelse og medarbejdere er enige om, at man vil – for det kan også kræve ekstra af kollegaer og af ledelsen.

-Det forekommer, at fx mennesker i virksomhedspraktik eller ansatte i fleksjob tager mere energi og kræver mere end de ordinært ansatte. Omvendt så gør det også noget positivt ved en arbejdsplads at have forskellige ansatte. Og helt generelt er det min holdning, at jeg synes vi skylder hinanden at give plads, også på arbejdsmarkedet.

Incitas arbejdsgiveranalyse er baseret på anonyme svar fra 150 små og mellemstore arbejdsgivere med max 250 ansatte og med adresse i Region Hovedstaden eller Region Midtjylland. Arbejdsgiveranalysen afdækker arbejdsgiveres holdninger til ansættelsen af mennesker i fleksjob, småjob og viser bl.a. hvilke målgrupper af ledige med forskellige handicap, psykiske lidelser eller skavanker, som danske arbejdsgivere ikke vil invitere til jobsamtaler.

https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-undersogelse-disse-mennesker-afvises-oftest-af-arbejdsgivere-ved-jobsogning?publisherId=13560005&releaseId=13595782

Incita genbruger 52 tons plastik

En frisk optælling viser, at Incita det seneste år har recyclet 61.132 plastspoler. Det svarer til 52 tons plastik.

En frisk optælling viser, at Incita det seneste år har recyclet 61.132 plastspoler. Det svarer til 52 tons plastik. Lagde man dem ved siden af hinanden, ville spolerne kunne nå op og ned af Rundetårn 231 gange.

Incita har et fast samarbejde med lyslederproducenten OFS om at klargøre spoler fra produktionen af lysledere til genbrug. Incita tømmer og renser brugte kabelspoler fra OFS, som kan genbruges til at opspole nye lyslederfibre – i stedet for at bruge nye spoler.

Lysledere bruges til at distribuere data effektivt over lange afstande, fx til internet eller telefoni. OFS i Brøndby er japansk ejet og del af en global forsyningskæde med afdelinger på alle kontinenter og verdensdele.
http://www.ofsoptics.com/index.html

Right Menu Icon