LANGSIGTEDE effekter, impact, outcome. AFLEDTE effekter, impact, outcome.
Lønnet arbejde, selv få timer om ugen, er et enestående redskab til mere inklusion på arbejdsmarkedet. Enestående, fordi lønnet arbejde viser bedre jobskabende effekt end nogen anden indsats.
Værdien ved at gå fra overførselsindkomst til lønnet arbejde kan næsten ikke undervurderes. Der er naturligvis værdi for DEN ENKELTE (løn, anerkendelse, værdighed mm), for ARBEJDSGIVER (arbejdskraft, værdien ved at tage et socialt ansvar, konkret ESG-bidrag mm), for SAMFUNDET (skatteindtægt ved job, større købekraft mm)
MEN der er også rigtig stor værdi for BØRNENE. Det hører vi tit fra de (aktivitetsparate) mennesker, vi hjælper i job i Incita og Center for Autisme.
Pointen understøttes i analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (link i kommentarspor), der viser at jo mere forældrene arbejder under barnets opvækst (5-14 år), desto mindre er risikoen for, at barnet har lav tilknytning til arbejdsmarkedet som voksen. Analysen viser også, at hvis forældrene arbejder fuld tid halveres risikoen for, at børn ender på kanten af arbejdsmarkedet. Hvis ingen af forældrene arbejder under barnets opvækst, er risikoen for at barnet ender med lav tilknytning til arbejdsmarkedet hele 17 procent.
Incita mener, det er vigtigt at se det fulde billede, når det vurderes om den aktive beskæftigelse er pengene værd. Det er vigtigt at huske de langsigtede, afledte effekter af at flytte et menneske fra passiv forsørgelse til hel eller delvis selvforsørgelse.
Matchet mellem de ikke-jobklare ledige og arbejdsgiverne sker ikke af sig selv. Det er hér den aktive beskæftigelsesindsats bliver vigtig. Incita opfordrer regeringen til at genoverveje den varslede milliardbesparelse på den aktive beskæftigelsesindsats. Vi frygter, at de udsatte ledige bliver taberne – og i sidste ende at ledigheden vil stige.
hashtag#beskæftigelse hashtag#inklusion hashtag#stu hashtag#autisme
Er du arbejdsgiver og er nysgerrig på at ansætte på særlige vilkår, så tage fat i områdechef Jette Topp (Københavnsområdet), skoleleder og områdechef Anja Clausen (Københavnsområdet, unge), forretningsdirektør Brita Stallknecht (Aarhus og omegn, autismeområdet, unge), områdechef Susanne Rysbjerg (Herlev, Københavnsområdet, autismeområdet, voksen), skoleleder og områdechef Kathrine Egelund Christensen (Herlev, Københavnsområdet, autismeområdet, unge).
Nysgerrige på at høre mere om Incita Arbejdsgiveranalyse 2024, så kontakt adm. direktør Christina Grøntved
Hvad arbejder vi for: Flere mennesker med handicap i job!
Det går heldigvis den rigtig vej, fremgår det af ny rapport fra VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, der viser at flere og flere mennesker med handicap kommer i arbejde. Således havde 62% af personer med handicap et arbejde i 2023. Dog er beskæftigelsesgraden fortsat markant lavere