Stu (den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse) har en afgørende positiv betydning for de unge menneskers fremtid. Det vidste vi godt, baseret på egne erfaringer og vidensopsamling fra Incitaskolerne. Nu underbygges pointen af nyt casestudie, der viser, hvordan STU spiller en afgørende rolle for de unges deltagelse, tilhørsforhold og identitetsdannelse i overgangen til voksenlivet.
På baggrund af et single-casestudie peger forfatterne Cecilie K. Moesby-Jensen og Inge Storgaard Bonfils (Professionshøjskolen Absalon og @Københavns Professionshøjskole) på, hvordan STU’en bidrager til at bringe eleverne i en position som lærende sociale deltagere, der er anerkendte samt aktivt deltagende og bidragende i skolens praksisfællesskab. Undersøgelsen peger herved på, hvordan uddannelsen kan spille en afgørende rolle i de unges udvikling og skabe et læringsrum, hvor de unge kan udvikle identitet, venskaber og prøve sig selv af i forskelle deltagelsespositioner.

Jeg har medarbejdere med ADHD og ADD samt en med autisme. Men det er styrker, de besidder, i det arbejde vi har. Det er “bare” noget….
”Jeg har medarbejdere med ADHD og ADD samt en med autisme. Men det er styrker, de besidder, i det arbejde vi har. Det er “bare” noget, jeg er opmærksom på. Nogle få dage kan en medarbejder være lidt udbrændt og det er der plads til. Særligt personen med autisme skal